HR Consultancy voor bedrijven en organisaties

HR Leads2success is uw persoonlijke adviseur voor verschillende HR-materies en kan uw bedrijf, KMO of organisatie begeleiden bij het:
• opstellen van functieprofielen
• Screenen van sollicitanten
• voeren van selectiegesprekken
• gebruik van assessments
• invoeren van competentiemanagement
• uitwerken van een verzuimbeleid
• opmaken van evaluatiesystemen

Welke werknemer past best in een bepaalde functie? Een succesvolle zoektocht naar een geschikte werknemer vertrekt best vanuit een correct functieprofiel.  In overleg en nauwe samenwerking stellen we gepaste functieprofielen op die toelaten om de juiste persoon op de juiste plaats zetten.

Op basis van het beschikbare functieprofiel begeleiden we u bij het doorlichten van de ontvangen kandidaturen voor uw vacatures. In onderleg overleg beslissen we wie in aanmerking komt voor de volgende stappen in de selectie.

Het selectiegesprek heeft als doel na te gaan wie de geknipte kandidaat is voor de functie. Daarom is het belangrijk dat je dit gesprek goed wordt voorbereid en uitgevoerd. Wij helpen u bij de voorbereiding van deze gesprekken door de juiste vragen op voorhand te formuleren en te bekijken wie bij het gesprek best aanwezig is. Indien nodig of wenselijk zijn wij ook tijdens het selectiegesprek aanwezig en zetten we u op weg met de volgende stappen in de selectie.

Een assessment is een betrouwbare methode om te achterhalen of een kandidaat  geschikt is voor de functie. Bij een assessment bootsen we een realistische werksituatie na door middel van testen, rollenspellen, opdrachten, interviews. We gaan na of de kandidaat voldoet aan de door u vooropgezette vereisten voor de functie op gebied van bekwaamheid, intelligentie, persoonlijkheid, communicatievaardigheden, enz.
In onderlinge overleg stellen we de proeven op die de beste kandidaat naar voren zal brengen.

Competentiemanagement betekent dat een bedrijf of een organisatie haar werknemers zodanig aanstuurt en begeleidt dat hun talenten en competenties zo goed mogelijk ontwikkeld worden en aansluiten bij de behoeften en belangen van het bedrijf of de organisatie. Het betekent: denken, organiseren en managen op lange termijn.
We bekijken hoe we de competenties van uw medewerkers zo kunnen ontwikkelen en ontplooien dat ze de doelstellingen van uw bedrijf of organisatie optimaal ten goede komen. Zowel voor u als werkgever als voor uw werknemers is dit een win-win situatie.
HR Leads2success ondersteunt u bij het uitdenken, uittekenen en implementeren van dergelijk competentiemodel.

Ziekteverzuim kost uw bedrijf of organisatie heel veel geld en tast de goede werking ervan aan. Het belast ook de motivatie van de andere personeelsleden. Soms verwijzen verzuimcijfers naar diepere, onderliggende problemen zoals de concrete werksituatie, stress, slechte relaties met collega’s, enz.
Het is belangrijk om een positief verzuimbeleid op te zetten dat de ziekteverzuim sterk vermindert en de werkgerelateerde oorzaken ervan zoveel mogelijk wegneemt. HR Leads2success helpt en begeleidt u bij het uitwerken en begeleiden van dergelijke aanpak.

Binnen een bedrijf of organisatie is een goeie, interne communicatie een must voor het goed functioneren van je werknemers en je bedrijf. Het is een beleidsinstrument dat medewerkers motiveert en gefocust houdt. Wij begeleiden je bij het opstellen en uittekenen van een communicatieplan dat jouw bedrijf, KMO of organisatie ten goede komt en de onderlinge samenwerking verbetert.

Een evaluatiesysteem moet een meerwaarde zijn voor een organisatie, geen administratieve ballast. Ontwikkelingsdoelstellingen van medewerkers moeten hierin prioritair zijn. HR Leads2success ondersteunt en begeleidt u bij het uitdenken, uitstippelen en in werking stellen van een aangepast evaluatiesystemen voor uw organisatie. Samen stippelen we de verschillende stappen uit in het ontwikkelen van een evaluatiesysteem: van de doelstellingen, over de competentiemodellen tot de evaluatieformulieren en de nodige gesprekken.

Neem contact met ons op

CONTACTINFORMATIE

[contact-form-7 404 "Not Found"]